Version 2017.1.0: Difference between revisions

From Tygron Support wiki
Jump to navigation Jump to search
(Replaced content with "Version 2017.1.0 is planned for release on Friday 23th 2016 on preview.tygron.com. ===Improvements=== * Generic Networks * GPU grid overlays")
No edit summary
Line 4: Line 4:
* Generic Networks
* Generic Networks
* GPU grid overlays
* GPU grid overlays
* Overlays worden op de GPU berekend:
- Voorheen werden er maximaal 200x200 cellen berekenend (wat resulteerde is vrij grote gridcellen en daardoor incorrect). Op een kleine kaart (1x1km) zit je dan op cellen van 5m bij 5m wat nog redelijk is. Maar op een 5x5km kaart gaat het volledig mis. De nieuwe GPU staat momenteel veel meer cellen toe, standaard 1000x1000, maar bepaalde overlays kun je ook tot 5000x5000 verhogen. Ofwel meer details, betere resultaten en sneller.
- Tevens kun je nu ook meerdere overlays van hetzelfde type toevoegen. Dus bijvoorbeeld bodemdaling na 20 jaar en bodemdaling na 50 jaar.
- Meer Overlay attributen zijn aanpasbaar, je kunt bij bodemdaling bijvoorbeeld zelf de drainage waardes aanpassen. Ook is er een nieuwe "average" overlay waar je de gemiddelde waarde van een zelf gekozen attribuut kan laten zien voor een gebied. De "leefbaarheid/ruimtelijke kwaliteit" is daar een implementatie van.
- De interface laat nu ook een beter overzicht zien van alle beschikbare overlay types, gesorteerd per type (water, milieu, etc).
- Je kunt de waardes die in de overlay zitten exporteren naar (GIS standaard) GeoTiff formaat. Dit is een plaatje met de raster waardes en kun je in ieder gispakket (QGIS, arcgis) inlezen. Knop hiervoor is te vinden in het Overlay paneel in de editor.
- Overlays, Buildings, Panels etc. hebben nu ook zowel voor de "huidige" als de "toekomst" kaart attribuut waardes. Zo kun je op die manier bijvoorbeeld beter laten zien wat het verschil was tussen orgineel en nieuwe situatie. Dat kon al voor gebouwen, nu ook voor attribuut waardes. Denk bijvoorbeeld aan het attribuut "waterpeil", dat kan je tijdens de sessie aanpassen in REPEAT, nu zie je ook de oude waarde nog in orgineel.
- De legenda wordt standaard ingevuld, maar is nu ook aanpasbaar door de gebruiker.
- Nieuwe overlays voor hoogtekaart in en exclusief gebouwen.
- Nieuwe ondergrond kaart: standaard gevuld met de fysieke eigenschappen kaart: Staat o.a. in er klei, zand, veen in de grond zit.
- Note: In januari ga ik hier overigens nog verder aan werken dit is een eerste versie (1.0) die al veel beter is dat origineel, maar het einde der mogelijkheden is absoluut nog niet in zicht. Doel is grotere kaarten en nog meer zelf aanpasbaar.
* Overige verbeteringen:
- Popups clusteren samen, als je er veel bij elkaar hebt zitten en je zoomt uit wordt het 1 cluster popup. Op deze manier voorkomen we een totale popup overload in de meest uitgezoomde kaart.
- Popups zijn volledig aanpasbaar, bijvoorbeeld de kleur kun je vanuit Excel aanpassen. Denk aan een popup die steeds meer rood wordt ipv groen als een geluidsnorm wordt overtreden.
- Je eigen GIS webservice (CSW) kan je toevoegen, zodat bijvoorbeeld de provincie utrecht zijn eigen bronnen kan inlezen als areas.
- De import/export via GeoJSON bestanden is opgeschoond en verbeterd, je kunt nu gebouwen, terrein, buurten, eigendom, areas, overlays allemaal exporteren.
- Je kunt nu ook je eigen attributen toekennen aan Functies. Dit kon voorheen alleen bij gebouwen.
- TQL kan nu ook d.m.v de ID tag de ID opvragen van het object waar het bijhoord. Op deze manier kan je ook je eigen indicator naam, paneel type, etc opvragen en gebruiken.
- Je hebt de optie om kaarten met een hogere hoogtekaart resolutie in te lezen (0.5m) ipv de oude 2,5m, dit kan soms handig zijn, meestal niet, dus staat standaard uit.
- Meer water slootjes worden ingelezen.
- Terreinen zijn aanpasbaar voor zowel ondergrond als bovengrond en ook door gebruiker toe te voegen met eigen attributen. Denk aan type "vervuilde ondergrond" met een attribuut hoeveel vervuiling er in de grond zit.
===Bugs===
* Er zijn +/- 270 issues uit Mantis opgelost. ZIe mantis voor alle details. Enkele opvallende:
- Mac support is gefixt.
- Excel geeft meer feedback over foute data.
- ATI kaarten hadden bepaalde issues (zwart scherm).
- Aantal textures & icons zijn verbeterd/duidelijker.
===Performence===

Revision as of 10:46, 19 December 2016

Version 2017.1.0 is planned for release on Friday 23th 2016 on preview.tygron.com.

Improvements

  • Generic Networks
  • GPU grid overlays
  • Overlays worden op de GPU berekend:
- Voorheen werden er maximaal 200x200 cellen berekenend (wat resulteerde is vrij grote gridcellen en daardoor incorrect). Op een kleine kaart (1x1km) zit je dan op cellen van 5m bij 5m wat nog redelijk is. Maar op een 5x5km kaart gaat het volledig mis. De nieuwe GPU staat momenteel veel meer cellen toe, standaard 1000x1000, maar bepaalde overlays kun je ook tot 5000x5000 verhogen. Ofwel meer details, betere resultaten en sneller.

- Tevens kun je nu ook meerdere overlays van hetzelfde type toevoegen. Dus bijvoorbeeld bodemdaling na 20 jaar en bodemdaling na 50 jaar. - Meer Overlay attributen zijn aanpasbaar, je kunt bij bodemdaling bijvoorbeeld zelf de drainage waardes aanpassen. Ook is er een nieuwe "average" overlay waar je de gemiddelde waarde van een zelf gekozen attribuut kan laten zien voor een gebied. De "leefbaarheid/ruimtelijke kwaliteit" is daar een implementatie van. - De interface laat nu ook een beter overzicht zien van alle beschikbare overlay types, gesorteerd per type (water, milieu, etc). - Je kunt de waardes die in de overlay zitten exporteren naar (GIS standaard) GeoTiff formaat. Dit is een plaatje met de raster waardes en kun je in ieder gispakket (QGIS, arcgis) inlezen. Knop hiervoor is te vinden in het Overlay paneel in de editor. - Overlays, Buildings, Panels etc. hebben nu ook zowel voor de "huidige" als de "toekomst" kaart attribuut waardes. Zo kun je op die manier bijvoorbeeld beter laten zien wat het verschil was tussen orgineel en nieuwe situatie. Dat kon al voor gebouwen, nu ook voor attribuut waardes. Denk bijvoorbeeld aan het attribuut "waterpeil", dat kan je tijdens de sessie aanpassen in REPEAT, nu zie je ook de oude waarde nog in orgineel. - De legenda wordt standaard ingevuld, maar is nu ook aanpasbaar door de gebruiker. - Nieuwe overlays voor hoogtekaart in en exclusief gebouwen. - Nieuwe ondergrond kaart: standaard gevuld met de fysieke eigenschappen kaart: Staat o.a. in er klei, zand, veen in de grond zit. - Note: In januari ga ik hier overigens nog verder aan werken dit is een eerste versie (1.0) die al veel beter is dat origineel, maar het einde der mogelijkheden is absoluut nog niet in zicht. Doel is grotere kaarten en nog meer zelf aanpasbaar.


  • Overige verbeteringen:

- Popups clusteren samen, als je er veel bij elkaar hebt zitten en je zoomt uit wordt het 1 cluster popup. Op deze manier voorkomen we een totale popup overload in de meest uitgezoomde kaart. - Popups zijn volledig aanpasbaar, bijvoorbeeld de kleur kun je vanuit Excel aanpassen. Denk aan een popup die steeds meer rood wordt ipv groen als een geluidsnorm wordt overtreden. - Je eigen GIS webservice (CSW) kan je toevoegen, zodat bijvoorbeeld de provincie utrecht zijn eigen bronnen kan inlezen als areas. - De import/export via GeoJSON bestanden is opgeschoond en verbeterd, je kunt nu gebouwen, terrein, buurten, eigendom, areas, overlays allemaal exporteren. - Je kunt nu ook je eigen attributen toekennen aan Functies. Dit kon voorheen alleen bij gebouwen. - TQL kan nu ook d.m.v de ID tag de ID opvragen van het object waar het bijhoord. Op deze manier kan je ook je eigen indicator naam, paneel type, etc opvragen en gebruiken. - Je hebt de optie om kaarten met een hogere hoogtekaart resolutie in te lezen (0.5m) ipv de oude 2,5m, dit kan soms handig zijn, meestal niet, dus staat standaard uit. - Meer water slootjes worden ingelezen. - Terreinen zijn aanpasbaar voor zowel ondergrond als bovengrond en ook door gebruiker toe te voegen met eigen attributen. Denk aan type "vervuilde ondergrond" met een attribuut hoeveel vervuiling er in de grond zit.


Bugs

  • Er zijn +/- 270 issues uit Mantis opgelost. ZIe mantis voor alle details. Enkele opvallende:

- Mac support is gefixt. - Excel geeft meer feedback over foute data. - ATI kaarten hadden bepaalde issues (zwart scherm). - Aantal textures & icons zijn verbeterd/duidelijker.

Performence